Učlani se
DDI

Društvo distrofičara Istre

Società distrofica istriana
Nazovite nas: +385 52 217242 | Pišite nam: | Radno vrijeme: pon - pet 8 - 16
Učlani se
11.listopad 2021.
Likovna radionica
Likovna radionica u prostorijama Društva Distrofičara Istre

Kao dio programa "Integracijom do socijalne uključenosti oboljelih od mišićne distrofije" u prostorijama nešeg društva danas smo održali likovnu radionicu. Ovaj put tema radionice bila je izrada, odnosno ukrašavanje kutija za nakit, ključeve i slično.

Ukrasne kutije izrađene od drveta bile su raznih dimenzija i oblika. Zadatak članova bio je ukrasiti kutije akrilnim bojama, te raznim elementima poput slova, cvijetova, mašnica, leptirića, bubamarica, raznih perlica, šljokica itd.

- Pored razvijanja kreativnosti, našim članovima jako je bitno razvijanje i održavanje motorike, te koordinacije rada ruku. Izrađivanje raznih elemenata puno je lakše onim članovima koji imaju niži stupanj mišićne distrofije, dok onima sa nešto težim stupnjem vrlo rado pomažemo kako bi i oni osjetili kako mogu činiti i stvarati, rekla je tajnica društva Nataša Vujević.

Likovna radionica u prostorijama Društva Distrofičara Istre Likovna radionica u prostorijama Društva Distrofičara Istre Izrađene ukrasne kutije na likovnoj radionici Društva Distrofičara Istre

Likovne radionice redovno se održavaju u prostorijama našeg društva i na njih su pozvani svi naši članovi. U slučaju da netko od članova nije u mogućnosti samostalno doći, društvo im osigurava prijevoz.