Učlani se
DDI

Društvo distrofičara Istre

Società distrofica istriana
Nazovite nas: +385 52 217242 | Pišite nam: | Radno vrijeme: pon - pet 8 - 16
Učlani se

Izleti Izleti Izleti

Izleti Izleti Izleti

Društvo, kao dio projekta "Integracija distrofičara Istre", organizira izlete sa ciljem kulturnog i edukativnog podizanja svijesti članova o nacionalnim vrijednostima Hrvatske.
 
Ciljevi izleta su:
- rast i razvoj samopouzdanja, obrazovanje, druženje, stvaranje uvjeta za veću mobilnost i samostalnost članova i kvalitetna organizacija slobodnog vremena članova.
 
Rezultati:
- druženje, socijalizacija, razmjena iskustava putem međusobnih razgovora, razvoj znanja o novim mjestima, upoznavanje i obilazak znamenitosti, podignuto samopouzdanje članova, razvoj komunikativnosti, socijalizacija i uzajamna podrška. Društvo ima zadatak organizirati prijevoz, karte za obilaske, smještaj ukoliko je potrebno te tekućinu i obroke.

 
 
 

Izleti 2021.
Prve proljetne dane iskoristili smo u potpunosti za provesti ih na svježem zraku i prirodi.

Tako smo naše članove vodili na izlet u Poreč, gdje su prošetali po rivi i staroj gradskoj jezgri, dok smo jučerašnji dan proveli na predivnim Brijunima. Posjetili smo Kokija , Muzej Josipa Broza Tita, Safari park, te ostatak dana proveli u zelenilu predivnog otočja. Detalj sa izleta na Brijune

Izlet na Rastoke i Plitvička jezera
Početkom svibnja članovi su proveli vikend u aktivnom odmoru u nacionalnom parku Plitvička jezera i okolici. Uživali su u proljetnom zagrljaju prirode, na svježem zraku, toplim zrakama sunca te bojama i zvukovima koji pružaju osjećaj ugode i zadovoljstva. U povratku su posjetili mjestašce Rastoke u sastavu grada Slunj gdje rijeka Slunjčica u svojem toku kroz Rastoke stvara mnoštvo malih jezera, slapova, brzaca i vodopada. Prenosimo vam putem fotografija dio ugođaja i nadamo se da ćete uživati!

Detalj sa izleta na Plitvička jezera

Izlet na otok Cres
U lipnju mjesecu smo sam članovima organizirali izlet na Cres. Naši članovi su u jutarnjim satima krenuli trajektom na Cres, gdje su uz turističkog vodiča upoznali sve znamenitosti Cresa. Iako vruć dan, svakako nam ostaje u lijepom sjećanju.

Detalj sa izleta na otok Cres

Špilja "Vrelo" i jezero Bajer, Fužine
posjetili smo špilju Vrelo koja se nalazi u Fužinama. Špilja je stara između 3,5 - 4 milijuna godina, a otkrivena je slučajno pedesetih godina prošlog stoljeća. Dugačka je 300 m, a temperatura u špilji je 8 stupnjeva. U špilji se snimao i jedan dio poznatog filma Winnetou. Špilja je u potpunosti ravna, nema niti jedne stepenice te je pogodna za osobe sa invaliditetom.
Nakon špilje uputili smo se do akumulacijskog jezera Bajer koje je okruženo lijepo uređenom šetnicom.

Detalj iz špilje 'Vrelo' kraj Fužina

Aquarium Pula
Proveli smo dan u Aquariumu Pula. Akvarij je smješten u 130 godina staroj utvrdi Verudela, dijelu nekada moćnog obrambenog sklopa austrougarske Tvrđave Pula. Upoznali smo nekoliko vrsta riba iz tropskih morskih i slatkih voda kao i ribe hrvatskih rijeka i jezera. Prizemlje i prvi kat su u potpunosti pristupačni osobama sa invaliditetom, dok se na drugi kat gdje se nalaze krokodili, iguane i tropske ribe, nažalost sa kolicima ne može.

Detalj sa dnevnog izleta u pulski Aquarium

Izlet na zagrebački Advent
Za kraj 2021. godine odlučili smo otputovati na zagrebački Advent. Kako je bilo dosta zainteresiranih članova, putovalo se u dvije skupine.
Naša prva ekipa, nakon smještaja u hostelu koji je prilagođen osobama s invaliditetom, uputila se na Trg kralja Tomislava. Zatim od Parka Zrinjevca, pa sve do Trga bana Josipa Jelačića koji je okićen raznim lampicama i božićnim ukrasima. Nažalost, na Gornji grad nismu uspjeli otići, ali tu čast prepustili su ekipi koja je putem Adventa krenula za vikend. Detalj sa izleta na zagrebački Advent

Druga je ekipa po dolasku u Zagreb krenula od Trga kralja Tomislava, preko Zrinjevca, do Trga bana Josipa Jelačića, Markova trga i Gornjeg grada. Po razgledavanju zagrebačkog Adventa, malo iznenađenje priredilli su za one najmlađe. Uputili su se prema Maksimiru, gdje su posjetili zagrebački zoološki vrt. Detalj sa izleta na zagrebački Advent